Nyheter 2 januari 2013

ARTIST Swedish House Mafia dominerade dansgolven 2012

Swedish House Mafia dominerade totalt på de svenska dansgolven 2012. Det visar Dee Jay Promotions sammanställning av de 100 mest spelade spåren i Sverige förra året. Swedish House Mafia kniper samtliga tre medaljplatser på listan och placerar sig både etta, tvåa och trea med i tur och ordning Greyhound, Antidote (rmx) och Don’t You Worry Child (feat. John Martin) [samtliga Virgin / EMI].

Även på platserna 4 och 5 placerade sig den här gången svenska artster. Loreens Eurovision Song Contest-vinnande Euphoria (remix) och Panetoz Dansa Pausa [både Warner Music].

Det skivbolag som svarade för de totalt sett största framgångarna på Swedish Dance Chart i fjol var dock vare sig EMI (Swedish House Mafia m.fl) eller Warner Music (Loreen, Panetoz m fl.) utan Universal Music, som tack vare bl.a Nause, Rihanna och Avicii fick en listandel på 29,74 procent under året.

Claes Olson