17 december 2012

SKIVBOLAG Plugged firar 5 år

1 januari 2008 drog Plugged Music igång sin distributionsverksamhet. Sedan dess har verksamheten hela tiden vuxit på kontoret i Nacka och med ett flertal nya avtal under bältet flyttar man i vår till nya, större lokaler.

Under de senaste fem åren har Plugged gått till att vara en av landets viktigaste distributörer, inte minst för många av de svenska jazzbolagen. När CDA gick i konkurs hösten 2009 öppnade sig nya möjligheter för bolaget.

– Vi hade redan dragit igång distributionsverksamheten när CDA kursade men det är klart att det blev en skjuts för oss då, berättar Teijo Agélii-Leskelä, vd Plugged Music.

– Skivbolagen behövde snabbt ett nytt alternativ och vi var ganska alerta på att signa upp flera av dom.

– Vi har nu klarat av några hundår och blickar framåt med tillförsikt. Vi har växt en del och behöver nya lokaler. Vi planerar en flytt under våren 2013 och dessutom vill vi starta en skivbutik i samband med flytten om vi hittar rätt lokaler. Sedan har vi andra coola idéer vi vill genomföra men vi får se vad som hinns med. Fem år går otroligt fort när man har kul i sitt jobb!

Den senaste tiden har Plugged bl.a tecknat avtal med de amerikanska bolagen 335 Records och WBA Records, med Larry Carlton och John Oates som de kändaste artisnamnen. Andra utländska bolag som nu distribueras av Plugged är CAM Jazz (IT), Clean Feed (PT), Posi-Tone (US), Ozella (DE) och Futura Marge (FR). Bland de svenska nya tillskotten kan nämnas Mirrors, Kopasetic Prod., Kap Syd, Anneli Evaldson, Lisa Ullén, Berno Music och Havtorn Music.

Claes Olson

Bilden: Teijo Agélii-Leskelä, vd Plugged Music