DIGITALNYTT Martin Thörnqvist till Flattr

Nyheter

Malmöföretaget Flattr har anställt Martin Thörnqvist från Songs I Wish I Had Written som partneransvarig. Flattr är en mikrobetalningstjänst som gör det möjligt för användare att med en knapptryckning donera pengar för alla möjliga former av digitalt innehåll.

Till Sydsvenskan säger Thörnqvist:

”Det tekniska fungerar och Flattr går nu in i en fas där det är dags att sprida tjänsten och få fler att sätta Flattr-knappar på sina sidor. Till exempel finns det varken på Youtube eller till Bonniers nyhetsartiklar i dag.”

Den senaste nyheten är att Grooveshark integrerat Flattr, vilket gör det möjligt för användare att donera pengar till artister genom Flattr. Enligt Flattr själva ska 90 procent av intäkterna gå direkt till artisten.

Martin Thörnqvist säger till MI:

”Jag tycker att mikrobetalning direkt till artister är ett superspännande komplement till de pengarna vi idag betalar för att prenumerera på streamingtjänster, där av förklarliga skäl väldigt många stakeholders ska ha sin del av kakan.”

Daniel Johansson

  • Skeptiker

    Ersättning till artister är ju bra. Men nu är det ju oftast andra som lägger upp deras musik på YouTube. Varför ska jag få betalt för att lägga upp andras musik?

Annons