Phonofile och Ministry of Sound i samarbete

Nyheter
Norska digitala distributören Phonofile har slutit avtal med engelska Ministry Of Sound Group. Avtalet innebär att Phonofile kommer att ta över distributionen av katalogen till utvalda musiktjänster. Även om Phonofile tidigare haft samarbeten utanför Norden, är detta ett spännande steg i Phonofiles utveckling.

MI frågade Trond Tornes på Phonofile om det här är ett steg som innebär att Phonofile nu kommer att satsa mer utanför Norden:

- Phonofile är helt och hållet ett nordiskt bolag och skall fortsätta vara det. Vi har emellertid ett intressant fotfäste inom elektronisk musik där vi också arbetar med några få internationella lablar. Dessa vill vi vidareutveckla verksamheten tillsammans med, samtidigt som också vidareutvecklar vår nordiska kärnverksamhet.

Samtidigt meddelar Phonofile att VD Erik Brataas har blivit invald i styrelsen för intresseorganisationen Merlin, som representerar 12000 indiebolag på det digitala området. Till Ballade.no säger Brataas: ”Skillnaderna mellan Norden och resten av världen är enorma. Vi ligger ett till två år före i utvecklingen. Behoven är därför väsentligt annorlunda i t.ex. Spanien. Eftersom situation är sådan, är det viktigt att vår stämma blir hörd om en organisation som Merlin ska ha en funktion.”

Daniel Johansson

Läs mer

Stor samarbeidspartner – Phonofile har underskrevet avtale med Ministry of Sound

http://www.ballade.no/nmi.nsf/doc/art2011121217122624171206

Styrmannen

http://www.ballade.no/nmi.nsf/doc/art2011120712141528269169

Kommentarer inaktiverade.

Annons

Annons