Okategoriserade 7 juli 2011

v.27 Eric Saade i topp med årets snabbast säljande album

Den här veckan går Eric Saade rakt upp i topp på Sverigetopplistan med sitt album Saade Vol 1 [Roxy Recordings / Nordisk Film]. Albumet säljer nästan tre gånger så mycket som tvåan Christer Sjögren Kramgoa låtar 2011 [Mariann / Warner Music] och är även den totalt sett bäst säljande skivan i landet just nu.

Eric Saade Saade Vol 1 [Roxy Rcordings / Nordisk Film] årets snabbast säljande album hittills, och överträffar såväl Lasse Stefanz Cuba Libre [Mariann / Warner Music] som Veronica Maggio Satan i gatan [Universal Music]. Dessutom kan Saade den här veckan även fira att singeln Hearts On Fire [Roxy Recordings / Warner Music] efter ett par veckors frånvaro återvänder till singellistans översta regioner och intar en sjätteplats.

I övrigt präglas SverigeTopplistan av en viss begynnande sommarstiltje. Rolandz Hallelujah Mamma [Mariann / Warner Music] är nykomling på en åttonde plats (vilket innebär att hälften av albumlistans åtta bästsäljare består av dansbandsmusik på Mariann-etiketten), Beyoncé 4 [Columbia / Sony Music] debuterar på plats 13 och Cajsa-Stina Åkerström Visor från när och fjärran [Lionheart / Universal Music] på plats 18, men i övrigt innehåller albumlistan få utropstecken.

Chris Medinas guldsäljande What Are Words [19 Recordings / Universal Music] ligger kvar i top på singellistan. De enda nykomlingarna är Kate Perry Last Friday Night (T.G.I.F) [Virgin USA / EMI] och Rihanna Man Down [The Island Def Jam Group / Universal Music] på plats 47 respektive 58.

Claes Olson

Länk:
www.sverigetopplistan.se