Nyheter 12 april 2011

Stor rapport om digitala lyssnandet

En rapport beställd av Midem visar att strömning av musik nu globalt har passerat downloading som konsumenternas val i det digitala utbudet.

Studien The Hyper-Fragmented World of Music bygger på 26 644 svar från konsumenter i 53 länder. Undersökningen utfördes av marknadsinstitutet Nielsen på uppdag av Midemmässan under september 2010.

Rapporten anser att den stora utmaningen för aktörerna på markanden blir att få konsumenter att betala för strömmad musik och att smarta telefoner är det område där det finns bäst möjligheter att öka verksamheten. Kanske inte helt överraskande visar rapporten också att unga lyssnare är mer benägna att använda den nya tekniken än de över 30. Studien visar också att video, primärt via YouTube, står för det överlägset vanligaste strömmade innehållet. Detta trots att bara 20% i undersökningen sade sig titta på sådant innehåll i mobilen.

Lars Nylin

Länk till rapporten

http://www.nielsen.com/us/en/insights/reports-downloads/2011/hyper-fragmented-world-of-music.html