Okategoriserade 9 februari 2010

Wake Up World – till stöd för det katastrofdrabbade Haiti

Låtskrivaren Erik Anjou och musikförlaget Sweden Songs har skänkt Wake Up World – den officiella låten för Frivilligorganisationernas Insamlingsråds (FRII) insamling Hjälp Haiti – till stöd för de katastrofdrabbade. Låten som har spelats in av Karl Martindahl, Daniel Karlsson och Robin Bengtsson (känd från Idol) framfördes igår i TV4 Nyhetsmorgon.

Sweden Songs och Erik Anjou har tillsammans med Göran Carlsson på STIM tagit fram ett särskilt gåvobrev och skänker via initiativtagaren Andreas Wistrand och Maria Ros Jernberg på FRII alla intäkter som gåva till Haiti-insamlingen.

– Det känns bra att kunna bidra till insamlingen för Haiti på detta sätt, säger Keith Almgren på musikförlaget Sweden Songs och betonar att alla inblandade har ställt upp gratis.
– Det är ju mycket ovanligt att man skänker bort STIM-pengar, så det känns väldigt bra för en god sak.

Wake Up World är inspelad, mixad och mastrad av Fredrik Wännman och Lars Norgren / Ramtitam, med Kristoffer Folin som assisterande tekniker, samt producerad av Fredrik Wännman / Ramtitam och Erik Anjou. Johan Bergqvist spelar gitarr och keyboard, Mårten Bengtsson bas och Fredrik Svensson trummor. Omslaget är gjort av Johannes Lagtun, Merion. Fotograf: Kristoffer Folin.

Genom att sms:a HAITI30 till 72955 får man låten och skänker samtidigt 30 kr till insamlingen, som samordnas av FRII med stöd av TV4-gruppen, men arrangeras gemensamt av 14 organisationer med s.k. 90-konto.
Inblandade organisationer är ActionAid, Erikshjälpen, Frälsningsarmén, Hoppets Stjärna, Läkarmissionen, Plan Sverige, PMU InterLife, Rädda Barnen, Röda Korset, Skandinaviska Barnmissionen, SOS-Barnbyar, Svenska FN-förbundet, Svenska Kyrkan och UNICEF Sverige.

Claes Olson

Länk:

Wake Up World i TV4 Nyhetsmorgon:
http://www.tv4play.se/aktualitet/nyhetsmorgon?videoId=1.1496281