19 januari 2010

Mp3-blogen Discobelle startar Discobelle Records

Den populära mp3-blogen Discobelle tar nu steget från att enbart sprida musik till att själva ge ut den. Den första utgivningen på Discobelle Records är singeln French Jeans med den finska technogruppen MVSEVM.

Mp3-blogen Discobelle startade 2006 och har de senaste åren vuxit till Sveriges största ifråga om antal träffar. Discobelle rankas idag som en av världens mest inflytelserika mp3-bloggar, framförallt inom ny och nyskapande dansmusiken – där man bl.a har medverkat till att skapa uppmärksamhet kring artister som Crookers, Kid Sister och Uffie.

– Det känns kul och spännande att blogen och namnet Discobelle vuxit sig så stort som det gjort och att vi nu själva kan börja ge ut musik, säger Niklas Mijdema, en av Discobelles grundare.
– Idag känns det som en naturlig utveckling även om det kanske inte var vad man trodde 2006 när vi startade och mp3-blogarna ansågs vara fienden av skivbolagen. Mycket har hänt sen dess. Nu startar vi själva skivbolag, samtidigt som vi fortsätter sprida musiken vi tycker är spännande på blogen.

Discobelle Records kommer med visst fokus på skandinaviska artister att ge ut house, techno, hiphop och andra former av dansmusik. Bolagets digitala utgivningar kommer att vara distribueras i samarbete med Finetunes.

Den första releasen är den finska technogruppen MVSEVM:s singel French Jeans, remixad av bl.a fjolårets P3 Guld-vinnare Style Of Eye. Singeln finns redan nu att köpa exklusivt på Beatport.com, men släpps officiellt 29 januari. Nästa utgivning blir en ny singel från svenska producentduon Jamtech Foundation.

Claes Olson