Okategoriserade 22 december 2009

EMI kontrakterar världens första animerade bloggare: theGoob

EMI Music har kontrakterat Assorted Nuts Animation Studios 3D-animerade karaktär Dwayne theGoob Gunderson. Avtalet innefattar både musik, kringrelaterade digitala produkter samt merchandise. The Goobs första singel släpps enligt planerna tidigt nästa år.

Dwayne theGoob Gunderson – världens första animerade bloggare – är skapad av Assorted Nuts Animation Studio. Det Karlstad-baserade företaget bildades 2002 och har idag representation i Sverige och i USA. Företaget utvecklar och producerar 3D-animerad film för bio och TV. Dessutom utvecklar man figurer och koncept för mobila applikationer och reklam.

TheGoob blev omedelbart en mobil succé när hans videobloggar började publiceras i Europa i maj 2008. Videobloggarna, inspelade med theGoobs mobiltelefonkamera, visar hur han tar sig från sig födelsestad New Brockton i Alabama till Hollywood.
Distribuerad av Sony Ericsson 2008 nådde projektet upp i över 5 miljoner nerladdningar under det första året. Framgångarna ledde bland annat till en pågående lansering med mycket musik genomfördes i USA i höstas.

– Det här är unikt och spännande. EMI är en perfekt partner som ligger långt fram i det digitala tänket, säger Magnus Jansson, VD Assorted Nuts Animation Studios.

– Jag har följt theGoob på hans resa genom USA och ser fram emot att jobba med honom och hans musikaliska karriär! säger vd Åsa Törneryd EMI Music.
– Wow! Mitt mål har alltid varit att bli skådespelare och nu står jag här. Jag är hedrad av att EMI ser en artist i mig, hälsar Dwayne theGoob Gunderson i skivbolagets pressmeddelande.

Claes Olson

Länk:

www.thegoob.com

.