19 november 2009

J-son jobbar med tunga namn

J-Son, artist och låtskrivare från Göteborg, håller lite i skymundan på att etablera sig som ännu en stark export från den svenska musikscenen. EMI Publishing-kontrakterade J-Son har i år bl.a. gjort låtar med amerikanska rap-giganter som 50 Cent och Lil Wayne.

Nästa vecka albumdebuterar rapparen, låtskrivaren och musikern J-Son med albumet Never Halft Steppin. Den Brasilienfödde Göteborgaren med namnet Julimar Santos i prästbetyget understryker med albumet att han även som artist tillhör de hetaste nya namnen på den svenska urban-scenen. Men J-Son är även låtskrivare, och i den karriären har han redan cementerat en status som en av landets intressantaste nya musikexporter.

Mest spektakulär är troligen bidraget, i våras, till 50 Cent-låten Exctasy. Men J-son har även skapat refränghooks och hela låtar till hiphop-tungviktare som Lil Wayne och Pitbull. I andra genrer har han bl.a. bidragit till Ola Svenssons svenska singeletta Sky Is The Limit och till japanettan Hybrid Dream med W-inds.

J-Son säger till MI om sig själv som låtskrivare:

– Som låtskrivare känner jag att jag fortfarande är i utvecklingsfasen. Tiden finns framför mig, jag är fortfarande bara 24 år gammal, och har så mycket att ge. Jag har redan två guldsäljande singlar under bältet, så framtiden ser onekligen mycket ljus ut.

Han fortsätter:

– Jag jobbar med EMI (Publishing) som sätter ihop mig med många olika producenter från hela Europa, dom gör produktion och jag skriver texten. Sen är det upp till skivbolagen och förlagen hur låtarna sätts, till vilka artister.

I går torsdag hade J-Son releaseparty för Never Half Steppin i Stockholm. Albumet släpps via Sony Music 26/11.

Lars Nylin