9 november 2009

STHLM Jazz Fest 2010

STHLM Jazz Fest kommer nästa år att arrangeras 10-12 juni på Skeppsholmen. Samtidigt som detta innebär att antalet festivaldagar minskas innebär det att festivalens fortsättning säkras.

Inför nästa år har STHLM Jazz Fest inlett ett samarbete med jazzklubben Fasching, som innebär att båda organisationerna får en gemensam vd och ledning. Organisationerna kommer dock även fortsättningsvis att vara självständiga med olika ägare och styrelser. Ingvar och Tove Jensen kvarstår som ägare av STHLM Jazz Fest.

– Samarbetet innebär en unik möjlighet för de två största aktörerna inom svensk jazz och en kraftsamling som gynnar musiklivet och publiken på många sätt, säger Christina Jutterström, ordförande Sthlm Jazz Fest.
– Det är ett privilegium att få möjlighet leda och utveckla två så betydelsefulla musikinstitutioner och jag ser fram mot uppgiften med engagemang och ödmjukhet, säger Lena Åberg Frisk, VD Fasching och Sthlm Jazz Fest.<BR/>
– För Faschings del innebär samarbetet ett välkommet steg i vårt arbetet med att utveckla vår roll i Jazz-Sverige, säger Sven-Åke Johansson, ordförande i AB Fasching Musikproduktion.

2010 blir den 27:e festivalen i ordningen på Skeppsholmen, då det under 90-talet var ett uppehåll p.g.a. Moderna Muséets ombyggnad.

Claes Olson