9 september 2009

X5-kontrakterade Carola och Paul Potts i internationell julduett

Den av X5 Music nyligen kontrakterade Carola har i veckan spelat in en duett med Paul Potts i Banny Anderssons Mono Studio på Skeppsholmen i Stockholm.
Duetten O Holy Night kommer finnas med på Carolas kommande album med arbetsnamnet Christmas in Betlehem – en internationell version av det här på hemmaplan framgångsrika konceptet Jul i Betlehem.

Christmas In Betlehem kommer att släppas fysiskt i de svenska skivbutikerna 11 november. Samtidigt släpper X5 Music Group albumet digitalt globalt i online-butiker som iTunes, Amazon, Real Networks, CDON, Sony Ericsson och Nokia. X5 Music Group kommer att släppa och marknadsföra albumet digitalt globalt och en samarbetspartner kommer att tas in för att hantera den fysiska distributionen i ett antal europeiska länder.

Carolas nya album innehåller åtta nya låtar och tio nyinspelningar på engelska av låtar från sångerskans tidigare två julalbum Jul i Betlehem och Jul i Betlehem II – I denna natt blir världen ny, som båda tillhör de mest sålda julalbumen någonsin i Skandinavien.
Paul Potts fick för några år sedan sitt genombrott som vinnare av engelska tv-showen Britain’s Got Talent av har de senaste två åren sålt över fyra miljoner album worldwide.
– Det har varit underbart att arbeta med Carola och sjunga en av de bästa julsångerna. Det känns fantastiskt att vara en del av det här projektet och jag är väldigt tacksam över att ha blivit tillfrågad att vara en del utav det, förklarade Paul Potts efter inspelningen i Mono Studio.
– Paul är en härlig människa som har lätt till skratt och är en stor begåvning. Vi hade en härlig session i studion ihop och våra röster fann varandra i julsångerna, säger Carola.

Claes Olson