4 september 2009

Sound Pollution tecknar avtal med Joan Jetts Blackheart Records

Sound Pollution Distribution meddelar stolt att bolaget har tecknat avtal med Blackheart Records gällande distribution, marknadsföring och promotion av det amerikanska skivbolagets katalog. Blackheart Records ägs av Joan Jett och bolaget kontrollerar hela hennes backkatalog, med album som klassiska I Love Rock’n’Roll och Bad Reputation.

Joan Jetts största hit är välkända I Love Rock’n’Roll, med vilken hon toppade den amerikanska Billboard-listan Hot 100 i hela sju veckor 1982. Vad många inte känner till är dock att låten ursprungligen skrevs av Alan Merrill och Jake Hooker och spelades in av deras band The Arrows redan 1975. Lika sant är dock att det tveklöst är Joan Jetts version som är ”den definitiva”.
I samband med att den kommande filmen om Joan Jetts första band The Runaways (som Jett själv är exekutiv producent för) har premiär nästa år kommer Blackheart Records att släppa samlingsalbumet Joan Jett and The Blackhearts The Greatest Hits.

Samtidigt med tillkännagivandet av avtalet med Blackheart Records meddelar Sound Pollution Distribution även att man har ”så gott som klart” med ännu en nykontrakterad artist – som man inte drar sig för att utnämna till ”den största legenden av alla” .
– Vi talar verkligen om ”Giganternas Gigant”, men det får vi återkomma till, hälsar Johan Hargeby, vd för Sound Pollution Distribution.
– Bläcket måste bara torka först!

Claes Olson