1 september 2009

Carola lämnar Universal Music – nytt avtal med X5 Music

Det svenska digitala musikbolaget X5 Music Group har kontrakterat Carola Häggkvist, tidigare Universal Music. Avtalet gäller Carolas alla musikaliska verksamhetsområden med undantag av turné- och musikförlagsverksamhet.
Samarbetet har redan inletts och redan de närmaste månaderna kommer ett antal projekt att lanseras. X5 Music Group och Carola hälsar att man inom kort kommer att offentligöra mer information om sina kommande planer.

På kort tid har X5 Music Group utvecklats till ett av de ledande digitala musikbolagen i Europa. Under våren har man bl.a haft tre placeringar på Billboard Top 100 i USA.
Med det nya samarbetet får Carola tillgång till ett team med stor kunskap och erfarenhet om framtidens digitala musikvärld, menar X5 Music Groups vd Johan Lagerlöf och betonar att det här är början på ett långsiktigt samarbete.
– Vi är mycket glada över att Carola nu finns hos oss och vi ser fram emot ett enormt spännande samarbete. Carola är Sveriges bästa artist med helt unika kvaliteter. Hon är en ständigt aktuell person med en intressant historia att berätta, säger Johan Lagerlöf.
– Detta samarbete känns otroligt spännande och helt rätt i tiden och i utvecklingen som artist, kommenterar Carola.

X5 Music Group grundades 2005. Bolagets affärsidé handlar om att förädla och skräddarsy musikprodukter för den digitala marknaden, så att musiken får större spridning över Internet och genom mobila tjänster. Samtidigt är ambitionen att hjälpa artister att få en direkt koppling till fans och musikintresserade på Internet.
Idag har X5 Music över 180 000 låtar i sin katalog. Produkterna säljs via flera digitala musikbutiker runt om i världen, t.ex iTunes, Amazon, Spotify, Nokia och Sony Ericsson. Totalt har X5 Music Group sålt över 30 miljoner nedladdningar. I Sverige samarbetar man bl.a med EVA Records Absolute Music.
Idag har X5 Music Group 20 anställda som arbetar med digital musikutgivning vid huvudkontoret i Stockholm, men bolaget fortsätter hela tiden sin expansion..

Claes Olson