24 juli 2009

Pridefestivalens premiär hyllar King of Pop

På måndag startar Pridefestivalen i Stockholm. På programmet finns som vanligt åtskilliga ledande artister – bl a Marit Bergman som gjort årets Pridelåt – och redan premiärkvällen hyllas "The King of Pop". Michael Jackson av bl.a Darin.

Lill-Babs, Detektivbyrån, Jill Johnson, Rebecka Törnqvist, Anna Maria Espinosa, Titiyo, Tingsek och Gunilla Backman är bara några av övriga artistnamn under den festival som pågår fram till 2/8. De flesta av de nämnda artisterna framträder på det för årets nya fetisvalområdet Pride Garden i Kungsträdgården. Men även i det traditionella festivalområdet Tantolunden, där Pridefestivalen nu gör sitt sista år, förekommer artister och discjockeys.

Temat för årets festival är "Hetero" och i ett pressmeddelande kommenteras detta av Marit Bergman, som står för årets Pridelåt, Casey, Hold On:

– Heteronormen är något som bör analyseras och ifrågasättas. Jag tycker det är både viktigt och bra att Stockholm Pride jobbar med den vinkeln i årets tema, säger Bergman i ett pressmeddelande.


Lars Nylin