7 juli 2009

MIDEM uppmärksammar Sydafrikas musik

Sydafrika har utsetts till Country of Honour på den stora musikmässan MIDEM 2010 i Cannes. Sydafrikas musik och växande musikbransch kommer att få en central roll under hela mässan och satsningen genomförs i samarbete med Sydafrikas kulturdepartement.

– Att vara Country of Honour på MIDEM 2010 ger oss en unik möjlighet att visa upp våra artister och vår musikindustri för omvärlden, säger Sydafrikas kulturminister Paul Mashatile i ett uttalande.
Sydafrika kommer bland annat att stå värd för det stora öppningspartyt 24 januari. Landet kommer att representeras av fler delegater än någonsin och i Sydafrikas stora paviljong i utställningshallen kommer det att anordnas en rad olika event.
– Vi ser verkligen fram emot möjligheten att sätta Sydafrikas musikindustri och landets rika musikkultur i centrum på MIDEM 2010, kommentarer MIDEM-chefen Dominique Leguern,

Nyligen offentliggjordes att MIDEM fr.o.m. 2010 i Cannes kommer att integrera teknik- och mediakonferensen MidemNet, som tidigare har varit ett separat program, i huvudmässan. Som en följd av detta kommer den svenska montern troligtvis att få en ny placering och helt ny utformning.
MIDEM 2010, den 44:e mässan sedan starten, arrangeras 24-27 januari.

Claes Olson