16 juni 2009

Universal Music kontrakterar Million Stylez

Universal Music har tecknat avtal med Kenshin Iryo – mer känd som artisten Million Stylez. 26 juni släpper skivbolaget nya singeln Love We Deal With, från det kommande album som släpps i höst.
För tre år sedan hade Million Stylez en stor internationell hit 2006 med sin första singel Miss Fatty. Videon till genombrottslåten har idag har visats närmare 4 800 000 miljoner gånger på Youtube.

– Det är otroligt kul och spännande att få jobba med en artist som Million, han är enligt mig den mest fulländande svenska reggae artisten, menar Johan Lindquist, A&R på Universal Music.
– Million Stylez behärskar alla stilar inom reggaen på ett sätt som är väldigt få förunnade. Han kan göra roots, lovers, dancehall och crossover av högsta internationella standard.
– Det kommer att bli grymt roligt att jobba med Universal, nu när det är andra gången gillt… Vi får se till att det blir på riktigt nu! säger Million Stylez.

Million Stylez började skriva och spela in egna hip-hoplåtar redan som nioåring. I artonårsåldern började han sjunga på allvar. Det första stora breaket kom när han som enda icke-jamaikan kom till final i Jamaikas största radiostation Irie FM:s tävling Big Break och bland totalt 1 200 tävlande placerade sig på en fjärdeplats.

Claes Olson