29 april 2009

Lunkan ny ordförande i Music Business Independent Network

Vid årsmötet för MBIN – Music Business Independent Network – valdes Janne "Lunkan" Lundqvist till ordförande. Lundqvist är en av initiativtagarna till MBIN, som samlar ett 20-tal av landets oberoende konsulter inom musikindustrin, han har också tidigare varit ordförande.

Janne Lundqvist kommenterar den nya organisationen:

— Jag är extremt nöjd med de övriga i styrelsen. förutom att vara mycket kompetenta inom sina områden så bryts också ”Stockholmsdominansen. Med denna styrelse så har vi också en 50/50-fördelning män/kvinnor. Det är ju ett av våra mål i MBIN att verka för en jämställd musikbransch.

Den övriga styrelsen i MBIN: Helene Hamilton (kassör), Birgitta Nielsen (sekreterare), Fredrik Muskos (ordinarie ledamot), Tomas Sunmo (ordinarie ledamot), Anette Ståhl (suppleant..

Janne Lundqvist själv åker närmast till Etiopien. 30/4 till 2/5 anordnas ”Selam Music Festival” i Addis Abeba i Etiopien. Seminarier, paneler, workshops, konserter och klubbar. Lundqvist kommer att som representant för egna bolaget Lunkan music & media delta i paneler, samt hålla en workshop kring boken ”Rookie – startkit för musikbranschen”. Konferensen anordnas av Selam, som är baserat i Stockholm.

Läs mer om Selam Music Festival här http://www.selam.se/section.php?id=0000000483.

MBIN:s hemsida www.mbin.net.

Lars Nylin