Nyheter 15 april 2009

Franska parlamentet röstade ned trestegsmodellen

Strax innan påsk röstade det franska parlamentet mot ett införande av den s.k. trestegsmodellen som innebär att en användare kan stängas av från sitt Internetabonnemang om han eller hon trots upprepade varningar fortsätter att göra intrång i upphovsrätten genom att ladda ned musik och film som är illegalt publicerat.

Frankrike har varit ett av de länder som har varit mest positiva till detta förslag, så förvåningen var ganska stor när parlamentet röstade negativt till förslaget. Det stora skälet tros helt enkelt vara att många av de politiker som skulle ha röstat ja helt enkelt inte fanns på plats vid voteringen, främst politiker från regeringspartiet.

President Sarkozy har varit en av de stora förespråkarna till den nya lagstiftningen. Regeringen säger nu i en respons till beslutet att man kommer att ta upp frågan igen senare i april.
Daniel Johansson

Länk:
Läs mer