30 mars 2009

Veckans klipp: Dead by April

Chansen att du redan hört Dead by Aprils debutsingel Losing You är väldigt hög – det är nämligen den som rullat i bakgrunden i reklamen till årets upplaga av Robinson på TV4. Nu är den officiella videon till singeln från en av årets på förhand mest omtalade svenska debutanter släppt.

Med sin korsbefruktning av pop och metal har Dead by April ett sound som placerar bandet någonstans mitt emellan Linkin Park och In Flames. Förra veckan låg Losing You på plats 17 på den svenska singellistan och på plats 9 på listan över de mest sålda downloadsen via iTunes Sverige.

Det kommande albumet släpps via Universal och Dead by April är redan bokade till ett flertal svenska festivaler i sommar – bland andra Hultsfred 09, Metaltown, Piteå Dansar och Ler samt Rockweekend. Under april kommer bandet även att åka ut på en promotionturné för sommarens upplaga av Rockweekend.

Du ser videon till Losing You i den lilla YouTube-spelaren i högerkolumnen. Eller så kan du följa länken nedan och se videon direkt på YouTube.

Länk:
Se videon på YouTube