27 februari 2009

Ny Amazon-etta i USA för X5 Music

För bara ett par månader sedan lyckades det svenska musikbolaget X5 Music få sin första listetta i Amazons nätbutik i USA med downloadsamlingen The 99 Most Essential Beethoven Masterpieces. Samlingen placerade sig som bäst på den totala Billboard-listans 29:e plats, trots att albumet endast släpptes digitalt via Amazon.

Med den nya downloadsamlingen The 99 Most Essential Mozart Masterpieces är det nu dags för X5 Musics nästa succé. Just nu toppar man Amazons digitala försäljningslista i USA före storsäljande album som bland annat soundtracket Slumdog Millionaire och Morrisseys nya album Years Of Refusal.

Utgivningen av The 99 Most Essential Mozart Masterpieces har enligt X5 Musics vd Johan Lagerlöf föregåtts av en effektiv marknadsföringskampanj på Facebook och Google, samt i musiktidningarna Gramophone och BBC Music Magazine.

– När man som vi arbetar inom den "nya" delen av musikbranschen, där det fortfarande inte finns några mallar, är det fantastiskt roligt för hela vårt marknads- och produktteam att få en sådan utdelning för ett bra och innovativt arbete, kommenterar Johan Lagerlöf.

Med sina Mozart- och Beethoven-samlingar ligger X5 Music just nu dessutom tvåa och sexa på Amazon UK:s försäljningslista, samtidigt som man toppar tolv olika klassiska listor på iTunes, däribland den amerikanska.
Claes Olson