Nyheter 11 februari 2009

GoMix med MySpace-applikation

London-baserade U-MYX fokuserar på att skapa intäkter kring musikupplevelser på sociala nätverk. Man lanserade nyligen GoMix, en applikation som kan implementeras på artisters MySpace-sidor och som gör det möjligt för besökare att göra egna mixar på låtarna som ligger uppe.

U-MYX har funnits i fyra år och var tidigare inriktad på fysisk musikförsäljning men har nu helt och hållet gått över till det nya formatet.

Applikationen går att adda på samma sätt som man lägger till andra applikationer på Facebook eller MySpace.

CEO Olly Barnes säger till Music Week:
"We have proved on numerous occasions that integrating GoMix enabled music into existing artist marketing campaigns can have a very positive effect on sales and believe that by developing applications that enhance the social media experience we can play a major part in the way music is marketed and consumed online."
Daniel Johansson

Länkar:
www.gomix.com