9 februari 2009

Metallica på nya festivalen Sonisphere i Hultsfred

En vecka efter årets Hultsfredsfestival – Hultsfred 09 – blir Hultsfred scen för den nya internationellt turnerande endagsfestivalen Sonisphere med Metallica som huvudakt. Festivalen, som arrangeras av AEG Live, besöker i sommar sex olika platser runt om i Europa. I Hultsfred bistår Rockparty i det praktiska genomförandet.

Utöver Metallica kommer det på de två scenerna att uppträda ytterligare ett tiotal band. Namnen på dessa presenteras inom några veckor, då arrangörerna även kommer att informera om biljettsläpp och biljettpris.

– Vi är grymt stolta över att AEG Live väljer att lägga ett sånt här jättearrangemang på vår arena, kommenterar Per Alexanderson på Rockparty.
– Det betyder oerhört mycket för Rockparty som förening och kommer säkert betyda ännu mer för Hultsfred som ort.

Även Sonispheres arrangörer John Jackson och Stuart Galbraith har höga förväntningar på festivalen.
– Det har varit många framgångsrika rockfestivaler runt om i världen, men detta är första gången som en festival turnerar internationellt. Metallicas engagemang gör denna händelse till årets event och vi kan inte vänta på att få komma igång, säger man till Aftonbladet.

AEG Lives vd David Maloney är även han entusiastisk över bokningen.
– Det finns inget ställe i Sverige som kan ge Sonisphere den rätta atmosfären bättre än Hultsfreds festivalområde, säger han.
– Europeiska sommarfestivaler är där Metallica gör sig bäst, kommenterar Metallicas danske trummis Lars Ulrich.
– We´re stoked to be touring England and Europe with Sonisphere, We can´t wait and see all of our fans over there!

Den publik som eventuellt vill besöka både Hultsfred 09 och Sonisphere är välkommen att bo på Rockpartys festivalcamping under hela veckan mellan de två festivalerna. Däremot betonar arrangörerna att biljetter till Hultsfred 09 inte automatiskt gäller till Sonisphere.
Claes Olson