Okategoriserade 23 januari 2009

Topplistan v4: Imponerande entré av Antony & The Johnsons

På tredje plats hittar vi Anna Ternheims Leaving On A Mayday [Universal], som efter förra veckans jätteskutt på 18 platser uppåt avancerar ytterligare en plats den här veckan. Irya’s Playgrounds självbetitlade album [United Stage/Universal] tappar i och för sig en placering den här veckan, men ligger efter fem veckor på listan fortfarande kvar i toppskiktet (plats sex).

På plats 16 ligger veckans näst högsta nykomling. Det handlar om den samiska artisten Sofia Jannok Áogáttis – By the Embers [Caprice Records/CDA]. Lite längre ner på listan, på plats 51, firar Abba Abba Gold – Greatest Hits 100 veckor på den svenska albumlistan.

Efter att förra veckan ha petats ner från tronen av Lady Gaga, klättrar Kevin Borg åter upp i toppen av singellistan med With Every Bit Of Me [Sony Music] på singellistan. Några placeringar längre ner återfinns veckans klättrare. Lars Winnerbäck i duett med Miss Li Om du lämnade mig nu [Universal] klättrar nämligen 47 placeringar den här veckan och ligger nu på plats sex. Troligtvis ett resultat av att dokumentären Med solen i ögonen – en dokumentär om Lars Winnerbäck [Universal] visades på SVT förra veckan. DVD-utgåvan av dokumentären toppar även denna vecka DVD-listan.

Även på midpricelistan avancerar Lars Winnerbäck starkt den här veckan. Sex av hans tidigare album ligger på veckans topp tio över sålda midpriceskivor – samtliga dessa sex titlar klättrar uppåt den här veckan. Det blir en hattrick för Winnerbäck med Duagava i topp, Vatten under broarna på plats två och Söndermarken på bronsplacering. Samtliga är utgivna av [Universal].
Håkan Durmér

Länk:
SverigeTopplistan

På tredje plats hittar vi Anna Ternheims Leaving On A Mayday [Universal], som efter förra veckans jätteskutt på 18 platser uppåt avancerar ytterligare en plats den här veckan. Irya’s Playgrounds självbetitlade album [United Stage/Universal] tappar i och för sig en placering den här veckan, men ligger efter fem veckor på listan fortfarande kvar i toppskiktet (plats sex).

På plats 16 ligger veckans näst högsta nykomling. Det handlar om den samiska artisten Sofia Jannok Áogáttis – By the Embers [Caprice Records/CDA]. Lite längre ner på listan, på plats 51, firar Abba Abba Gold – Greatest Hits 100 veckor på den svenska albumlistan.

Efter att förra veckan ha petats ner från tronen av Lady Gaga, klättrar Kevin Borg åter upp i toppen av singellistan med With Every Bit Of Me [Sony Music] på singellistan. Några placeringar längre ner återfinns veckans klättrare. Lars Winnerbäck i duett med Miss Li Om du lämnade mig nu [Universal] klättrar nämligen 47 placeringar den här veckan och ligger nu på plats sex. Troligtvis ett resultat av att dokumentären Med solen i ögonen – en dokumentär om Lars Winnerbäck [Universal] visades på SVT förra veckan. DVD-utgåvan av dokumentären toppar även denna vecka DVD-listan.

Även på midpricelistan avancerar Lars Winnerbäck starkt den här veckan. Sex av hans tidigare album ligger på veckans topp tio över sålda midpriceskivor – samtliga dessa sex titlar klättrar uppåt den här veckan. Det blir en hattrick för Winnerbäck med Duagava i topp, Vatten under broarna på plats två och Söndermarken på bronsplacering. Samtliga är utgivna av [Universal].
Håkan Durmér

Länk:
SverigeTopplistan

Det verkar inte bara vara MI:s Claes Olson som gillar Antony & The Johnsons nya album ”The Crying Light” [Rough Trade/Border]. Skivan går rakt in på andra plats, strax bakom Scotts ”På vårt sätt” [Mariann/Warner].