29 oktober 2008

DeDe tar med sig Jessica Folcker till Kina

Nu är det klart att Jessica Folcker ersätter Papa Dee i turnépaketet Pop Sounds Of Sweden som med DeDe som headliner kommer att göra fem framträdanden i Kina i november-december.

– Det känns jätteroligt att Jessica Folcker följer med. Hon är en av mina bästa vänner som jag känt i över femton år och vi har jobbat ihop tidigare, berättar DeDe.
– Som kör och gästartist har jag valt Laila Adéle. Laila är även hon en kär vän som jag känt i över tio år.

I december 2007 blev DeDe som första svenska artist inbjuden till Kina för att spela på de stora klubbarna Club Mix och Club Cargo i Peking. Spelningarna arrangerades i samarbete med China Radio International, Hit FM 88,7 och svenska ambassaden.

I november kommer turnépaketet Pop Sounds Of Sweden att framträda på C-Union i Guangzhou, Vibe Jazz and Live Music Club i Hong Kong samt på de svenska handelskamrarnas 10-årsjubileum i såväl Shanghai som Beijing, där man även uppträder på Star Live 2 december. Eventuellt tillkommer ytterligare datum i turnénplanen.

– Det ska bli jättekul att representera svensk popmusik i Kina, säger DeDe. Det är även en stor ära att få sjunga på Svenska Handelskammarens 10-års jubileum. Jag har döpt projektet till målet är att resa vidare även till andra länder och marknadsföra svensk popmusik.

I förra veckan tecknade DeDe licensavtal med A Peer för Kina och Taiwan.
Claes Olson