utgivningar 20 oktober 2008

David Sandström Overdrive på nytt skivbolag

Den här gången är det inte David Sandströms föräldrar som ger ut skivan. MOFAB (Morsan och farsan AB) har ersatts av Razzia.

Den här gången är det inte David Sandströms föräldrar som ger ut skivan. MOFAB (Morsan och farsan AB) har ersatts av Razzia.

David Sandström Overdrive är ett av landets intressantaste rockband. Även om många fortfarande ser David Sandström Overdrive som ett soloprojekt, så har det alltid varit ett band.

Den nya skivan är inspelad i Sandströms egen studio på den egna gården uppe i Brände. Där har han och – framför allt – trummisen Oskar Sandlund spenderat tre år med att bygga Pig Lose.

Pig Lose kan uppfattas som en ganska splittrad skiva. Den innehåller 16 spår och klockar in på drygt en timme. Och det är en skiva som kräver ett par genomlyssningar innan den sätter sig. Men då den väl gjort det inser man att inget av spåren skulle ha kunnat avvaras – allting ingår i helheten. En helhet som rymmer västkustrock, gospel, råhet, Miss Li-osande pianon och en hel del annat.

Lyssna särskilt på Songs That Maybe Won’t Be Forgotten, där David Sandström går på som en Springsteen anno Asbury Park.
Håkan Durmér

Artist: David Sandström Overdrive
Album: Pig Lose
Skivbolag: Razzia
Release: 22/10